Veel mensen dragen tegenwoordig bretels als een fashion statement. Meer nog dan een alternatief voor het dragen van een riem, bieden bretels de mogelijkheid om een ​​outfit een extra dimensie te geven. De meest bekende type bretels zijn bretels met een X-rug en bretels met een Y-rug. Zowel mannen als vrouwen kunnen bretels dragen. Bretels zoals we die nu kennen bestaan al zo’n 200 jaar, in deze blog zullen we je meenemen in de geschiedenis van de bretels en zullen we uitleggen waarom de bretel de laatste jaren zo hard bezig is aan een opmars in de herenmode. De opmars van bretels uit zich in beroemde mode influencers die veelvuldig in bretels opduiken bij grote mode evenementen en shows.

Geschiedenis van Bretels

In de Eerste Wereldoorlog werden bretels voornamelijk gebruikt voor militaire uniformen. Bretels werden een standaardaccessoire dat werd gebruikt om een ​​broek op te houden in plaats van riemen. Echter, toen de lager zittende broek met lagere taille de nieuwe mode werd, vervaagden bretels naar de achtergrond. Modetrends zijn zo veranderlijk als het weer. Inmiddels is de fascinatie voor de vroeg 20ste-eeuwse cultuur weer helemaal terug. In de 21ste eeuw, de moderne tijd, zien we een ware heropleving van kledingstukken zoals: deukhoeden, speakeasy jurken en vooral bretels.

bretels

Waarom mensen Bretels dragen

Hoewel mode een voor de hand liggende reden kan zijn voor mensen om bretels te dragen, zijn er tal van andere redenen waarom de bretels bij uitstek geschikt kan zijn. Voor sommige mensen zijn riemen gewoon niet realistisch. Voor bijvoorbeeld kinderen, of mensen met grotere vormen, zijn bretels de beste optie om ervoor te zorgen dat hun broeken / shorts niet tot onder de knieën zakken.

Tegenwoordig is er een breed scala aan bretels op de markt van brede bretels tot smalle bretels en van bretels met een X-rug tot bretels met een Y-rug.

Bretels uit Praktisch Oogpunt

Voor sommige banen heb je een zware broek nodig die makkelijk naar beneden kan vallen. Voor dit soort beroepen wordt dan ook vaak eerder bretels dan een riem gebruikt. Bij beroepen zoals brandweerlieden, houthakkers en boeren wordt er vaak voor gekozen om bretels te gebruiken om ervoor te zorgen dat de broek niet afzakt terwijl je werkt.

Brandweermannen zitten soms in situaties van leven en dood, dus kunnen ze zich de afleiding van hun broek die mogelijk naar beneden glijdt niet veroorloven. In feite heeft de achterkant van een bretel op de broek van de brandweerman meer verbindingspunten om ervoor te zorgen dat er geen openingen zijn voor blootstelling aan de elementen.

Zoals een oude grap over brandweermannen luidt: “Waarom droeg de brandweerman rode bretels?” “Om zijn broek op te houden!”

Bretels voor Comfort

Degenen die regelmatig een pak in combinatie met een riem dragen ervaren vaak hinder en ongemakkelijkheid bij het langdurig stilzitten op een stoel. Bretels daarentegen zitten meestal beter geposteerd rondom de taille, hierdoor vormen ze een fantastische aanvulling op je werkuniform. Ook voor dagelijks gebruik zijn bretels een item dat aan populariteit wint. Heb je vaak last van een broek die afzakt? Met een bretel voorkom je deze ongemakkelijkheden eenvoudig en heb je geen omkijken meer naar het constant optrekken van uw broek.

Mis je nog bretels in je kledingkast? >> Mooieriemen.nl heeft een zeer uitgebreide collectie bretels voor zowel zakelijk- als privé gebruik.